İstanbul’a taşınan Eximbank, yeni yönetim binasına, 5 yılda 6.7 milyon dolar ödeyecek. Kendi evi olan genel müdür ise aylık 6 bin TL kira yardımı alıyor. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Genel Müdürlüğü İstanbul’a taşınan Türk Eximbank’ta uzun yıllardır çalışan 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in iki kızının işten çıkarıldığını kabul ederken, CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran‘ın soru önergesi üzerine bankaya ait çarpıcı bilgileri de açıkladı. 
Babacan, İstanbul’da kiralanan yeni bina için aylık 112 bin 500 dolar kira ödendiğini, 5 yıllık kira sözleşmesi yapıldığını, yapılan tadilat bedelinin yarısının kiradan düşüleceğini, tadilat dolayısıyla taşınma öncesinde 8 ay boyunca bina için 900 bin dolar ödendiğini, Eximbank’ta çalışan uzmana 500 TL, genel müdüre ise avlık 6 bin TL kira yardımı yapıldığını, Eximbank için satın alınan iki makam aracına ise 805 bin TL ödendiğini açıkladı. 
 CHP’li Umut Oran‘ın Aralık 2012’de verdiği önergeyle bu gelişme kamuoyuna duyurulurken, Babacan’ın Ekim 2013’te gönderdiği yanıtta bazı bilgiler ‘ticari sır/banka sırrı’ gerekçesiyle yanıtsız bırakılmıştı. 
sözcü
 
sözcü2

Print Friendly, PDF & Email