Tarih 23 Nisan 1920, yer Ankara, Ulus’taki ilk Meclis binasında Atatürk’ün önderliğinde bir araya gelen 115 mebus Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açtı. Sinop mebusu Şerif Bey’in hür ve istiklali tam millet olarak yaşamayı amaçladıkları ve bu yolda mücadele vereceklerini ilan ettiği konuşmasının üzerinden 96 yıl geçti. Bugün ise savaşta bile kapanmayan, top sesleri altında çalışmasını sürdüren, Kurtuluş Savaşını yöneten Gazi Meclisimizin sakallı Nurettin’lerin gölgesinde kalması için elinden geleni yapan bir zihniyet var karşımızda. Maalesef kuruluş gününü dahi kutlayamayan Atatürk’ü unutturmak için elinden geleni yapan bir Türkiye’de yaşıyoruz artık!

23 Nisan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ama ulusal egemenliğini kutlayamayan ve çocuklarını koruyamayan, tacize uğramasını dahi önleyemeyen bir ülke… Yürek dağlayıcı bir manzara içindeyiz. Çocuklar bizim geleceğimiz, umudumuz ve görülüyor ki biz iktidar olamadığımız takdirde onları asla koruyamayacak ve gözlerimizin önünde bu karanlık tarikat yurtlarında onbinlerce, yüzbinlerce çocuk heba olup gidecek, ülkenin geleceği kararacak.

CHP’nin iktidarı o nedenle çok önemlidir sorun sadece bir siyasi partinin ülke yönetiminin başına gelmesi değildir. Milyonlarca çocuğun özgürleşmesi, geleceğini kendi eline alması herşeyden önemlisi içine düştükleri karanlıktan kurtarılması, özgür donanımlı bireyler haline gelmesidir ve bu ancak CHP iktidarıyla mümkündür!

23 Nisan’ın yıldönümünde “gelecekten eminim” diyen Ulu Öder Atatürk’ün de işaret ettiği gibi “23 Nisan Türkiye milli tarihinin başlangıcı ve dönüm noktasıdır”. Öyleyse, bizim, koşullar ne olursa olsun yılgınlığa düşmek, umudumuzu yitirmek gibi bir lüksümüz olamaz. Hemen bugün silkinip kendimize gelmemiz, herkesin hatasını gözden geçirerek 96 yıl öncesinden bize emanet edilen bu güzel ülkeyi yeniden yaşanılır, yarınlarına umutla bakan, insanlarının gözlerinin içinin güldüğü, tek adamın değil kuvvetler ayrılığının hakim olduğu bir yurt haline getirip; laik, demokratik hukuk düzenini ayağa kaldırmak zorundayız.

Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşları, TBMM’nin ilk üyeleri, vatan uğruna canını veren şehitlerimizin yanı sıra tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, 23 Nisan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyorum.

Saygılarımla,
Umut Oran

Print Friendly, PDF & Email