Halkalı-Kazlıçeşme hattının kapatılarak, alanın iki yıldır çöplüğe dönüşmesiyle Bakırköy ve Küçükçekmece ilçesindeki vatandaşları mağdur eden durumu TBMM gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, konuya dikkat çekmek amacıyla Küçükçekmece Tren istasyonu önünde partililerle ve vatandaşlarla birlikte bugün saat 13.30’da #trenimiistiyorum eylemi yapacak. 

“Haziran ayında bitireceğiz dediniz daha bir tek kazma dahi vurulmadı!” 

“Müteahhitlerin parayı alıp kaçtığı doğru mu? AKP’ye aç oy çıkıyor diye bölge halkımı cezalandırılıyor?” 

HANİ HAZİRAN AYINDA AÇILACAKTI?

Konuyla ilgili olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi de sunan Umut Oran, şu sorulara yanıt verilmesini istedi:

“- Özellikle Bakırköy ve Küçükçekmece ilçesindeki vatandaşlarımızı mağdur eden Halkalı-Kazlıçeşme tren hattı ne zaman açılacak? Marmaray.gov.tr adresinde 2015 ortasında açılacağı belirtilmesine karşın yürümeyen bir inşaat karşısında neden kamuoyuna yanıltıcı bilgi veriyorsunuz?

OY YÜZÜNDEN Mİ CEZALANDIRIYORSUNUZ

– Seçimlerde, bu hattın geçtiği bölgede oturan yurttaşlardan AKP’ye çıkan oyun az olması nedeniyle cezalandırıldıkları, hizmet sunulmadığı iddiası doğru mudur?

BÖLGE ÇÖPLÜK HALİNE GELDİ

– Kapatıldığı için iki yıldır kullanılmayan ve çöplük haline gelen bölgeyi ne zaman temizleyip yaşanılır kılacaksınız?

MÜTEAHHİTLER PARALARI ALIP KAÇTI MI?

– Bu hat için hangi şirketle hangi tarihte sözleşme imzalandı, bu şirkete yapılan ödeme var mı, varsa toplam ödeme miktarı kaç TL’dir, bu işin gerçekleşme oranı bugün itibariyle yüzde kaçtır? Müteahhitlerin paraları alıp kaçtığı iddiası doğru mudur? Şu anda faal olmayan Halkalı-Kazlıçeşme hattı inşaatı için yeni bir ihale açacak mısınız?

SİRKECİ-YEDİKULE HATTI NEDEN İPTAL OLDU?

– Proje başlangıcında amaç Halkalı-Gebze tren yolunu inşa etmekti, daha sonra neden Sirkeci-Yedikule hattı iptal oldu? İptal olan hat üzerine istasyon binaları yapılmasının gerekçeleri nedir?

VATANDAŞ HASTANELERE GİDEMİYOR

– Samatya ve Koca Mustafa Paşa Yedikule istasyonlarına yakın yerlerdeki hastanelere vatandaşlar ulaşımda güçlük çekiyor, Sirkeci-Yedikule hattının iptal olması nedeniyle bu konuda hangi alternatifleri üreteceksiniz?

VAGON MALİYETİ NEDİR?

– Bu hatlarda kullanılmak üzere alınan 38 adet 10’lu vagonların maliyeti nedir? Bu 10’luk vagonlarda bulunan ve çok kolay bozulabilecek sinyalizasyon sistemleri ile ilgili ne tür koruma önlemleri alıyorsunuz? Şu anda atıl durumda bulunan bu 10’luk vagonların bakımları yapılıyor mu yoksa çürümeye mi terk edildiler?

SİSTEME UYMAYAN VAGON MU ALINDI?

– Hattın açılmaması nedeniyle gerek vagonların eskimesi gerekse proje maliyetinin artması dikkate alındığında toplam kamu zararı kaç TL’dir? Alımını yaptığınız vagonlar arasında mevcut sisteme uymayacağı için kullanılmayacak durumda olanlar var mıdır, varsa bunlar kaç adettir, akıbetleri ne olacaktır?

Buluşma Yeri: Küçükçekmece Tren İstasyonu önü
Saat: 13.30

(İstasyonda basın açıklaması ve protesto yapıldıktan sonra Menekşe İstasyonuna kadar yürüme eylemi gerçekleştirilecek)

Print Friendly, PDF & Email