CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın son haftalarda hız verdiği ‘Toplu açılış törenleri’ni, ‘seçim öncesi mitingi turneleri’ olarak nitelendirirken, yıllardır hizmette olan ve daha önce defalarca açılış töreni düzenlenen yerlerin yeniden hizmete açıldığını, bütün masrafların da devletin kasasından çıktığını söyledi.

Erdoğan’ın Van’da yaptığı açılışların da bu kapsamda olduğunu savunan Oran, yazılı açıklamasında özetle şunları vurguladı:

8 ay önce biten tesisi açtı

“12 Dev Adam Erciş Spor Salonu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Basketbol Federasyonu işbirliğiyle yapımına 2013’te başlanan ve Eylül 2014’te tamamlanarak Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne devredilen bir tesis. Yani 8 ay önce bitirilerek hizmete giren spor salonu, Erdoğan tarafından bir kez daha açıldı. Toplu açılış listesinde ‘Kalkınma Bakanlığı Fuar Merkezi’ olarak yer alan tesis, Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın (VATSO) yaptırdığı, 2013 yılında temeli atılarak geçen yıl yapımı tamamlanan ve ilk olarak 15-19 Ekim 2014’te Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı’na ev sahipliği yapan Fuar ve Kongre Merkezi’dir. Listede ‘Urartu Müzesi inşaatı’ olarak yer alan kalemle Erdoğan, devam eden bir inşaatın açılışını da yapmış oldu. Van’da 2011 yılında yaşanan depremin ardından AFAD tarafından yürütülen altyapı projeleri ve 100. Yıl Üniversitesi’nin değişik zamanlarda başlanan ve farklı tamamlanma aşamalarında bulunan yatırımları ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın çeşitli okul ve Sağlık Bakanlığı’nın sağlık ocağı yapımı gibi rutin işleri de Erdoğan’ın toplu açılış listesinde yerini aldı. Bu şekilde 80 yatırımın tamamı bitirilmiş ve hepsi bir anda hizmete giriyormuş havası verildi.”

VATANDAŞIN CEBİNDEN ÇIKIYOR

Umut Oran, düzenlenen mitinglerin maliyetine ilişkin olarak ise Hürriyet’e, şunları söyledi: “Erdoğan’ın düzenlediği mitingleri dikkate alırsanız, sahne ve alan düzenlenmesi bakımından söylüyorum 100 bin lira civarındadır. Başka şehirlerden vatandaşların taşınması, dağıtılan bayraklar, yapılan ikramlar hesaba katıldığında bir mitingin maliyeti 200 bin lirayı buluyordur. Bunlar için büyük ihtimal illerdeki yerel yönetimlerin kaynakları kullanılıyor. Devletin bütün olanaklarını kullanıyorlar. Sonuçta bu para vatandaşın cebiden çıkıyor.”

hurriyet.com

Print Friendly, PDF & Email