Taksici esnafına AKP’nin verdiği ‘müjdenin’ CHP tarafından daha önce gündeme getirildiği ortaya çıktı. CHP’nin aynı konuda tam üç yıl önce kanun teklifi hazırlayarak TBMM’ye sunduğu, ancak iktidar partisinin bu teklife olumlu görüş vermeyerek, Plan Bütçe Komisyonu’nda beklettiği ortaya çıktı.

Başbakan Davutoğlu önceki gün Ankara’da ‪#‎taksici‬ esnafı ile buluştu ve ”Büyük müjde” diyerek taksi, minibüs, servis aracı ve halk otobüslerinin, 2016 sonuna kadar yenilenmesi durumunda ‪#‎ÖTV‬ alınmayacağını açıkladı. ”Araçlarınızı yenileyin ÖTV’niz bizden, hayırlı olsun” dedi.

“SAMİMİYETSİZLİK”

CHP, 15 Şubat 2012 günü aynı konuda TBMM’ye bir kanun teklifi vermişti. İstanbul milletvekili Umut Oran’ın teklifi, 3 yıldır Meclis Plan Bütçe Komisyonu’nda bekletiliyor. İktidar partisi olumlu görüş vermediği için de teklif ele alınamadı.
Teklif sahibi Umut Oran, SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada “Sayın Başbakanın ve iktidar partisinin yaptığı, samimiyetsizlik, işgüzarlık. Seçime 20 gün kala mı ÖTV konusu akıllarına geldi ? Üç yıldır bizim kanun teklifimizi TBMM’de sümen altı ettiler, şimdi kendi önerileriymiş gibi gündeme getirip seçim yatırımı yapıyorlar’’ dedi.

Oran şunları söyledi:

“Bu konu şoför esnafımızın yararına olduğu için yine de olumlu düşünmek istiyorum. ÖTV konusu hayata geçerse memnun olurum. Siyaset vatandaşın sorunlarını çözmek için yapılmalı. Ama iktidar muhalefetten gelen hiçbir öneriyi maalesef dikkate almıyor. Üç yıldır bizim teklifimize ‘Hayır’ diyenler, şimdi kendi önerileriymiş gibi esnafın karşısına çıkıyor. Buna samimiyetsizlik ve işgüzarlık denir”

Print Friendly, PDF & Email