CHP’li Umut Oran, Davutoğlu’na sordu: Bu suç ihbarı değil midir, müfettiş görevlendirecek misiniz? 

Gökçek’in de paralel soruşturmasına katılması için ihbarda bulunacak mısınız?

ANKARA

Hükümet Sözcüsü, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek için dün yaptığı “Paralelcilere Ankara’yı parsel parsel satmıştır. İmar planında değişiklik yapmıştır… Oy almak için bu yapının kucağına oturmuştur” açıklaması CHP tarafından TBMM gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, “Bu sözler suç ihbarı değil midir? Gökçek hakkında Mülkiye müfettişlerini görevlendirecek misiniz? Gökçek’in de paralel soruşturmasına dahil edilmesi için ihbarda bulunacak mısınız?” diye sordu.

CHP’li Umut Oran, Arınç’ın dün akşam yaptığı açıklamaları bugün Davutoğlu’na soru önergesi ile yöneltti. Oran, Davutoğlu’na yönelttiği önergede, Arınç’ın dün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Hükümet Sözcüsü sıfatıyla yaptığı basın toplantısında Gökçek hakkında sert açıklamalarda bulunduğunu anımsattı. Oran önergesinde şunları kaydetti:

ARINÇ’IN SÖZLERİNİ ANIMSATTI

Hükümet sözcünüz Sayın Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında dün yaptığı açıklamada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek için, “Paralelcilere Ankara’yı parsel parsel satmıştır. İmar planında değişiklik yapmıştır… Oy almak için bu yapının kucağına oturmuştur. Adaylığına itiraz ettim hıncını çıkarıyor. Oğlunun milletvekilliğini garantilemek istiyor. Kimin nerede havlayacağını, hangi işlerini çevireceğini biliriz. Gökçek’le ilgili 100 konuyu seçimden sonra konuşmak isterim” değerlendirmesinde bulundu.”

MÜLKİYE MÜFETTİŞİ GÖREVLENDİRECEK MİSİNİZ?

Umut Oran’ın önergesinde Davutoğlu’na yöneltilen sorular ise şöyle:

– Yardımcınız, hükümet sözcünüz Sn. Arınç’ın bu sözleri bir suç ihbarı değil midir? Arınç’ın bu sözleri üzerine Mülkiye Müfettişlerine, Başbakanlık Teftiş Kurulu’na Gökçek’in tüm işlemlerinin incelenmesi, araştırılması talimatı verecek misiniz?

PARALEL SORUŞTURMASINA DAHİL EDİLECEK Mİ?

– İ.Melih Gökçek’in de ‘paralel soruşturmasına’ katılması için savcılığa ihbarda bulunacak mısınız?

– Gökçek’in usulsüzlüklerinin 100 ayrı konuyu oluşturduğu iddiası doğru mudur?

HÜKÜMETTE HİÇ GÖRÜŞÜLMEDİ Mİ?

– İ.Melih Gökçek’in ilişkileri selefinizin yönettiği diğer hükümetler ile mevcut hükümetinizde hiç gündeme gelmedi mi, neden kendisine karşı herhangi bir önlem alınmadı?

SUÇU İHBAR ETMEMEK SUÇ DEĞİL Mİ?

-Türk Ceza Kanunu uyarınca bir suçun işlendiğini bildiği halde ihbar etmeyen kamu görevlisi de suç işlemiş olmuyor mu, bugünden itibaren hangi adımları atacaksınız?

– İ.Melih Gökçek’in hükümetiniz içindeki uzantılarını saptamak için girişimde bulunacak mısınız?

Print Friendly, PDF & Email