Erdoğan ve 12 yıllık yol arkadaşları dün Balyoz, ODATV, Ergenekon davalarında kumpas düzenlerken nasıl ortaya çıkıp hukuku, yargının bağımsızlığını savunduysam bugün de aynı noktadayım.
Gerçekte var olmayan bu twitter yazışmalarını kim üretmiştir? Birbirini takip etmeyen insanlar twitterda direk mesaj gönderemezler. Bu en basit teknik çelişkilere girmiyor, bu tezgahı tamamen reddediyorum.
Başbakanı, Ulaştırma Bakanını, TİB Başkanını, eğer kendileri de bu tezgaha dahil değilse bu komployu açığa çıkarmaya davet ediyorum.
ANKARA
CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, hükümet tetikçiliği ile bilinen üç ‘gazete’de yer alan asılsız, kumpas iddialarını tamamen reddederek suç duyurusu dahil hür türlü yasal girişimde bulunduğunu bildirdi. “Nefes alışınız bile izliyoruz” diyen zihniyetin usulsüzlüklerini, kirli ilişkilerini, yolsuzluklarını, her türlü hukuksuzluklarını saptadım, deşifre ettim, kamuoyuyla paylaştım, TBMM’de hesabını sorduğum için hedef yapıldığımı görüyorum. Ama hiç boş heveslere kapılmasınlar aynı şekilde iki elim yakalarında olacaktır. Gerçekte var olmayan bu twitter yazışmalarını kim üretmiştir? Birbirini takip etmeyen insanlar twitterda direk mesaj gönderemezler. Bu en basit teknik çelişkilere girmiyor, bu tezgahı tamamen reddediyorum. Başbakanı, Ulaştırma Bakanını, TİB Başkanını, eğer kendileri de bu tezgaha dahil değilse bu komployu açığa çıkarmaya davet ediyorum” dedi. Umut Oran’ın bugün yaptığı yazılı açıklama şöyle:
Umut Oran
Basın Açıklaması
17.02.2015
Türkiye alçakça kurgulanan “kumpas” senaryolarını deşifre etmiştir. Gün geçmesin ki bu yolsuzluk ve hırsızlık sürecinden kurtulmak için üretmedikleri senaryo kurmadıkları kumpas kalmasın. Her gün yeni bir kurgu gündem ve ayrı bir rezalet. Bu haysiyet cellatlarının amacı ne yapıp edip 7 Haziran seçimlerine kadar, “kol saatini”, “ayakkabı kutularını” ve  “sıfırla oğlum Bilal’i”  gündemden düşürmektir. Ancak CHP kararlıdır, halk kararlıdır. O hesap masadadır, önlerindedir ve mutlaka alınacaktır.
Bugün de muhtemel kamuoyu etkisi birkaç saat olacak alçakça yepyeni bir iftira senaryosu daha tezgahlanmış. Siyasal iktidarın havuzundan besleme üç “gazetede” şahsımı ve partimi içerisine alan haber görünümlü yeni bir gündem değiştirme senaryosu uygulamaya konulmuştur.
Klasik bir AKP yöntemi olan başkalarına iftira atarak gündemi değiştirme senaryosu kepazelikte sınır tanımamaktadır. Sözde şahsımı gerçekte ise CHP’yi hedef alan ve hükümetin yolsuzluklarını, usulsüzlüklerini, yasaklarını, faşizmini unutturarak seçimlere girmeyi hedefleyen bu senaryoda her şey var.  Havuz medyasının iftira “kumpası” hazır. Üstelik uygulanan dijital yöntem de artık maruf ve meşhur. Soytarılar ise dünden hazır.
Ancak yok öyle. Bu ucuz iftirayı her kim senaryolaştırdıysa asla elimden kurtulamaz. Böylesi bir alçaklık çukurunda kendilerine seviye tespit edenleri bulundukları seviyede tutacağımdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Nefes alışınız bile izliyoruz” diyen zihniyetin usulsüzlüklerini, kirli ilişkilerini, yolsuzluklarını, her türlü hukuksuzluklarını saptadım, deşifre ettim, kamuoyuyla paylaştım, TBMM’de hesabını sorduğum için hedef yapıldığımı görüyorum. Ama hiç boş heveslere kapılmasınlar aynı şekilde iki elim yakalarında olacaktır.
Erdoğan ve 12 yıllık yol arkadaşları dün Balyoz, ODATV, Ergenekon davalarında kumpas düzenlerken nasıl ortaya çıkıp hukuku, yargının bağımsızlığını savunduysam bugün de aynı noktadayım. AKP ve cemaat rolleri değişse de ben, yalnızca siyasal yaşamında değil tüm yaşamı boyunca onurlu ve ilkeli olmayı düstur edinmiş birisiyim.
Gerçekte var olmayan bu twitter yazışmalarını kim üretmiştir? Birbirini takip etmeyen insanlar twitterda direk mesaj gönderemezler. Bu en basit teknik çelişkilere girmiyor, bu tezgahı tamamen reddediyorum. Başbakanı, Ulaştırma Bakanını, TİB Başkanını, eğer kendileri de bu tezgaha dahil değilse bu komployu açığa çıkarmaya davet ediyorum.
Bu itibarla şahsımı ve partimizi hedef alan bu alçakça çirkin iftiraları hazırlayan ve bu kumpasın içerisinde yer alanlara karşı her türlü yasal haklarımı sonuna kadar kullanacağımdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bu amaçla bugün suç duyurusunda bulunarak, ilgili bakanlık ve kurumlara her türlü başvuruyu yaptığım da bilinmelidir.
Basın Açıklaması:
3-camura-yanit-4-1
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email