IBB Spor’un eski tesisinde şimdi sporcu yerine öğrenci var. Soyunma odaları depo oldu. Karagümrükspor tesisi isteyince “Yıkılacak” denildi İstanbul Büyükşehir Belediyespor (İBB Spor), belediye bünyesinden çıkarılarak Başakşehir Futbol Kulübü oldu. Kulüp yeni ismiyle Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’na taşındı. İBB Spor Kulübü’ nün 1995’tenbuyana kullandığı Fatih Yenikapı’daki “Langa Kamp ve Eğitim Tesisleri” de boşaltıldı. 

sözcü

Konu ile ilgili Umut Oran’ın soru önergesi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA 

Aşağıdaki sorularımın Gençlik ve Spor Bakanı tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim. 14.11.2014

Umut Oranİstanbul milletvekili
  1. İBB Spor Kulübü’nün (Başakşehir Spor Kulübü), Fatih Terim Stadyumuna  geçmesinin ardından İstanbul Fatih ilçesi Langa’da kullanmış olduğu spor tesislerinin, bir süre boş kalmasının ardından Ensar Vakfına devredilmesinin gerekçesi nedir? Bu devri kim, hangi koşullarda yaptı, anlaşma-protokolün içeriği nedir?
  2. Ensar Vakfı bu tesislerde hangi sportif çalışmaları yürütmektedir?
  3. Tesiste Ensar Vakfı öğrencilerinin kaldığı ve hiçbir spor etkinliği düzenlenmediği bilgisi doğru mudur? Bu durum bakanlık görevinizle tezat oluşturmuyor mu?
  4. Ensar Vakfına verildiği gerekçesiyle Fatih ilçesinin tek profesyonel spor kulübü olan Karagümrük Spor’un halen kendi sahasını kullanamamasının yarattığı mağduriyeti nasıl gidereceksiniz?
  5. Fatih Kaymakamlığı’nın kısa süre önce “stad duvarı çökebilir” gerekçesiyle Karagümrük Stadyumunu, Karagümrük Spor Kulübü’nün kullanımına yasakladığı bilgisi doğdu mudur?
  6. Fatih Kaymakamlığı “stadyum duvarının çökebileceğini” neye göre saptadı, bu konuda bilirkişilerden alınmış bilimsel bir rapor var mıdır?
  7. Kaymakamlık bu yasaklamayı sadece ilçe emniyetinin “can güvenliği yok” yazısına dayanarak mı almıştır?
  8. Karagümrük Stadı’nın yıkılma tehlikesi var ise Fevzipaşa Caddesinin de trafiğe kapatılması mı gerekecek?
  9. İstanbul Fatih ilçesinin tek profesyonel spor kulübü olan Fatih Karagümrük Spor Kulübüne seçim öncesinde hükümetinizin verdiği stadyum sözü neden halen yerine getirilmedi?
  10. Karagümrük Stadyumu hükümetinizce yapılmayacaksa irtifak hakkı tesis edilerek Fatihlilerin kendi stadyumlarını yapmaları mümkün değil midir?
Print Friendly, PDF & Email