Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 76. Yıldönümündeyiz. 10 Kasım, sadece liderimizi ve atamızı değil, aynı zamanda dünyanın saygınlığını kazanan bir devrimcimizi de kaybettiğimiz tarihtir.

Ülkemizin bağımsızlığının kazanılması ve Cumhuriyetimizin kurulmasında büyük pay sahibi olan, modern hukuk devrimlerinin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişini sadece bir hüzün ve bir anma olarak değil onu “anlamak” olarak da değerlendiriyoruz.

Liderliğinde yürütülen bağımsızlık savaşıyla milletin kurtuluşunu, yaptığı devrimlerle modern cumhuriyet Türkiye’sinin kuruluşunu sağlayan büyük önderi hayatımızda ve mücadelemizde bir başöğretmen olarak değerlendiriyor ve ilhamımızı ondan alıyoruz.

“ATATÜRK’ü Anmamız 10 Kasıma Sığdırılamayacak Kadar Büyüktür”

Ebediyete intikal edişinin 76. Yıldönümü vesilesiyle büyük önderin ilke ve devrimlerine her zaman sahip çıkacağımızın bilinmesini istiyor ve sorumluluğumuzun farkında olduğumuzu haykırmak istiyoruz. Şairin dediği gibi “Ne senden vazgeçeriz, ne de senin eserinden.” diyoruz.

Atatürk’ü savunmanın ve sevmenin onurunu yaşıyoruz. Geçen 76 yıl içinde ülkemizde çok şey değişse de değişmeyen tek şey Atatürk’e bağlılığımızdır. Bu vesileyle 76. Yılda bir kez daha özlemle ve şükranla Atatürk’ü anıyor ve Atatürk’ü anmamızın ve anlamamızın 10 Kasım’a sığdırılamayacak kadar büyük olduğunu vurgulamak istiyoruz. Son söz olarak Atatürk’e olan sevgimiz Anayasa’nın üç maddesi gibi DEĞİŞMEZ, DEĞİŞTİRİLEMEZ, DEĞİŞTİRİLMESİ TEKLİF DAHİ EDİLEMEZ.

Saygılarımla,
Umut Oran

Print Friendly, PDF & Email