ANKARA (ANKA) – CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya, “Cizre’deki Atatürk Anıtı onlarca polisin gözü önünde nasıl yakılarak tahrip edilebilmiştir?” diye sordu.

Oran, İçişleri Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, “Şırnak’ın Cizre İlçesinde bulunan Atatürk Anıtı, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) protestoları bahane edilerek 23 Eylül 2014 gecesinde polisin gözü önünde yakıldı” diyerek şöyle dedi:

“Cizre’deki Atatürk Anıtı onlarca polisin gözü önünde nasıl yakılarak tahrip edilebilmiştir? Polise müdahale etmeyin talimatı mı verdiniz? Bu olayla ilgili hakkında işlem yapılan herhangi birisi var mıdır, hangi işlemler yapıldı? Bu olay nedeniyle görevini ihmal eden polis memuru, polis amiri, müdürü var mıdır, haklarında ne yaptınız?

Yaz ayları boyunca özellikle Doğu ve Güneydoğu’da Atatürk anıtlarını tahrip edilmesiyle ilgili olarak size yönelttiğim 7/51119 sayılı ( www2.tbmm.gov.tr/d24/7/7-51119s.pdf ) soru önergeme yasal süresi geçtiği halde neden yanıt vermiyorsunuz?

Başkent Ankara’nın merkez ilçesi olan Gölbaşı’nda dahi 22 Nisan 2014’te Atatürk Anıtının yakılmasıyla ilgili verdiğim 7/43314 sayılı yazılı soru önergeme ( www2.tbmm.gov.tr/d24/7/7-43314s.pdf ) 5 aydır neden yanıt vermiyorsunuz?

Türkiye’nin kurucusu, 1. Cumhurbaşkanımız Atatürk anıtlarının tahrip edilmesiyle ilgili olarak bugüne kadar yaptığınız tek bir satır dahi açıklama var mıdır, yaptıysanız bu açıklamanızın içeriği nedir?

PKK terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan ve örgütün Kandil’deki elebaşılarının son bir haftadır açıkça Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni tehdit etmesine karşın bu konuda yaptığınız herhangi bir açıklama veya girişim var mıdır? İmralı Cezaevindeki bir tutuklu devlet yönetimini ve ülkeyi nasıl tehdit edebiliyor?” (ANKA)

http://www.gercekgundem.com/siyaset/72807/ataturk-aniti-polisin-onunde-nasil-yakildi

Print Friendly, PDF & Email