CHP’li vekil, Meclis’teki performansı ile politika gündemini takip eden gazeteciler arasında ‘Umut Soran’ adıyla anılmaya başlandı.

HABERAND- CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Meclis’teki performansı ile diğer tüm vekilleri geride bırakıyor.

Umut Oran’ın parmak ısırtan performansı 

Emniyet Genel Müdürlüğü görevine atanan Hatay Valisi Celelettin Lekesiz “Aldığım maaşı hak ettiğimi düşünmüyorum” açıklaması yapınca gözler bir kez daha TBMM’de görev yapan milletvekillerine çevrildi.
Kimi sadece yemin töreni için kürsüye çıkan, kimi de genel kuruldaki oylamalarda parti grubunun kararı doğrultusunda el kaldırıp indiren vekiller arasında kimileri ise gösterdikleri performansla öne çıkıyor.
UMUT S’ORAN
CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Meclis’in çalışkan vekilleri arasında başı çekiyor. Gündemdeki hemen her konuda hükümete ve ilgili bakanlara  yazılı olarak soru önergesi veren Umut Oran’ın bugüne kadar cevaplanması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği yazılı soru önergesi bin 100’ü buldu!
Kamuoyunu ilgilendiren hemen her konuda soru önergesi veren CHP’li vekil, bu performansı ile politika gündemini takip eden gazeteciler arasında  ‘Umut Soran’ adıyla anılmaya başlandı.
IŞİD SORULARI HALA CEVAP BEKLİYOR
Bugün de Muğla İl Başkanlığını ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, burada yaptığı açıklamada hükümet üyelerinin verdikleri soru önergelerine cevap vermemelerini eleştirdi.
Oran şöyle konuştu:
“Operasyon hala devam ediyor ve bazı koalisyon ülkeleri katılmış durumda. Altını çizmekte fayda var. 49 yurttaşımızın serbest kalmaları bizleri çok mutlu etti. Fakat ilk gün söylediğimiz gibi 101 gün rehin kaldılar ve bu süreç ile ilgili nedenler, niçinler açığa kavuşturulmalı. Ana muhalefet partisi olarak biz de bu sürecin takipçisi olacağız. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için, ihmaller varsa bu ihmallerin tekrar etmemesi için soruları iktidara soracağız. Cumhurbaşkanı ayrı, Başbakan ayrı, iktidarın milletvekili ayrı tellerden çalıyor. Bu belirsizliklerin ortadan kalkması gerekiyor. Hükümet bu noktada şeffaf olmalı. Teröristler takasta kullanıldı mı, kullanılmadı mı bu sorular hala cevaplanmadı.”
UMUT ORAN’IN MECLİS KARNESi
Meclis’te muhalefet görevini fazlasıyla yerine getiren ve hükümetten seçmen adına hesap soran Umut Oran’ın Meclis karnesi şöyle:
İlk İmza Sahibi Olduğu Kanun Teklifleri :37
İmzasının Bulunduğu Teklifler : 55
Sözlü Soru Önergeleri: 13
Yazılı Soru Önergeleri:  1100
İlk İmzasının Bulunduğu Meclis Araştırması Önergeleri : 22
İmzasının Bulunduğu Meclis Araştırması Önergeleri : 88
Umut Oran kimdir?
Umut Oran, 16 Ekim 1962’de İstanbul’da doğdu.
İktisatçı, Sanayici ve İhracatçı; Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İktisat Bölümünü bitirdi.
1988 yılından itibaren tekstil ve hazır giyim sektöründe hizmet verdi. Türk özel sektörünü ulusal ve uluslararası alanlarda temsil etti. Sektörün Türkiye, AB ve Dünya Başkanlıkları görevlerinde bulundu. Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Yönetim Kurulu Başkanlığı, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Hazır Giyim Sanayi Meclisi Başkanlığı, Dünya Hazır Giyim Federasyonu (IAF) Başkanlığı, Avrupa Tekstil ve Hazır Giyim Federasyonu (EURATEX) Yönetim Kurulu Üyeliği ve Hazır Giyim Kanadı Başkanlığı görevlerini yürüttü. Eski sporcu, kaleci ve halen Galatasaray Spor Kulübü veteran takımı oyuncusudur.
24. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Başkanvekili oldu.
İngilizce ve Fransızca bilen Oran, evlidir.
http://haberand.com/meclis-in-en-caliskan-vekili-umut-s-oran-h-480639.html
Print Friendly, PDF & Email