TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim. 17.9.2014

 

    Umut Oran
İstanbul Milletvekili
 

 
Mısır’da geçtiğimiz yıl yaşanan askeri darbenin ardından ülkelerinden kaçarak Katar’a sığınan Müslüman Kardeşler (İhvan-ı Müslimin) teşkilatının üst düzey yöneticileri, bu ülkeden de sınırdışı ediliyorlar. Bu kapsamda;

  1. Müslüman Kardeşler Genel Sekreteri Mahmud Hüseyin, Adalet ve Hürriyet Partisi’nin sözcüsü Hamza Zuba, Adalet ve Hürriyet Partisi eski milletvekili Eşref Bedreddin, Müslüman Kardeşler yöneticisi ve tebliğ görevlisi Vecdi Guneym ile Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf Karadavi’nin eski ofis müdürü İsam Telime, Mısır Diyanet İşleri Başkanlığı Eski Vekili Cemal Abdülsettar ve Teşkilatın Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Amr Derrac Türkiye’ye mi geldiler?
  1. Bu kişiler hangi tarihte, hangi sınır kapısından Türkiye’ye giriş yaptılar?
  1. Emniyet Genel Müdürlüğü kayıtlarına göre bu kişiler daha önce hangi tarihlerde Türkiye’ye giriş yaptılar, ne kadar kaldılar, hangi tarihte yırt dışına çıktılar?
  1. Söz konusu kişiler arasında Interpol’un Kırmızı Bültenle aradığı kimse var mıdır? Interpol tarafından aranan yabancı bir şahıs Türk hudut kapılarından ülkemize serbestçe giriş yapabiliyor mu?
  1. Interpol tarafından aranan birisinin Türk hükümeti tarafından himaye edilmesi, korunması Türkiye’nin terörizmle mücadelede uluslararası işbirliği görüntü ve pozisyonuna zarar vermiyor mu?
  1. Al Jazeera Türk’e konuşan Abdülsettar, 7 İhvan yöneticisinden sadece ikisinin dün itibariyle Katar’dan ayrıldığını, kendisinin de İstanbul’a yerleşeceğini açıklaması karşısında hangi önlemleri alacaksınız?
  1. Türkiye’nin taraf olduğu terörizmle mücadele belgelerine göre terör örgütü yönetici ve mensuplarının ülkemizde barındırılmaması gerekmektedir. Bu kapsamda terör örgütleri arasında ismi geçen Müslüman Kardeşler yöneticilerinin tamamı Türkiye’ye gelmek isterse hangi yolu izleyeceksiniz?
  1. ABD’nin ve Körfez İşbirliği Konseyi güvenlik anlaşmaları uyarınca Suudi Arabistan, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin, Katar’dan sınır dışı edilen/edilecek Müslüman Kardeşler yöneticileri hakkında Türkiye’ye uygulayacağı yaptırımlara karşı aldığınız önlemler nelerdir?
Print Friendly, PDF & Email