TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA 

Aşağıdaki sorularımın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sn. Ayşenur İslam tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim. 17.09.2014

    Umut Oran
İstanbul milletvekili
 

 
Ömür Karaman, 2000 yılında Kuzey Irak’a düzenlenen bir operasyonda kafasından vurularak çok ağır yaralanan ve bir yıl komada kaldıktan sonra hayata tutunmuş bir terör gazimizdir.
Gazi Ömür Karaman kamuda iş hakkını, çocukları olduğu gerekçesiyle kardeşi Önder Karaman’a devretti. Ancak Sağlık Bakanlığında çalışan Önder Karaman da bir süre önce vefat etti.
Bu kapsamda;

  1. Terör gazisi Ömür Karaman’ın kamuda iş hakkı neden kendisine verilmemektedir? Dünkü kabulünüzde Ömür Karaman’ın bizzat size aktardığı iş talebi konusunda hangi adımları attınız?
  1. 6495 sayılı Kanun uyarınca şehit yakınlarına, terör gazilerine kamuda ikinci iş hakkı getirilmişken, ilk iş hakkını kullanan Önder Karaman vefat etmesine rağmen aynı iş hakkını neden Ömür Karaman devam ettirememektedir?
  1. Ömür Karaman’ın, 12. Cumhurbaşkanı’na, Başbakanlığı döneminde bizzat kendisine aktardığı ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in de konuyu yakından bildiği iş sorunu neden bir türlü çözülememektedir? Ömür Karaman, neden kamuda kendisine uygun bir pozisyonda istihdam edilememektedir?
Print Friendly, PDF & Email