Bu sözler ihbar değil midir, harekete geçtiniz mi?

“Türkiye’nin Spor bakanı olarak bu kadar olumsuz tablo karşısında neden açıklama yapmıyorsunuz?”
Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal’ın, “şikeciliğin, ırkçılığın, sokak kabadayılığının normalleştirildiği bu yeni düzende, adaletsizlik, kayırmacılık ve TFF, TBF, TKF vs. gibi tarafsız kurumlar şapkasının altında gelişen zorbalık bir orman kanunu haline gelmiş bulunuyor” şeklindeki sözleri Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç’a soruldu.
Kendisi de eski bir futbolcu olan Umut Oran, Bakan Kılıç’a, “Bu sözler ihbar değil midir, harekete geçtiniz mi? Türkiye’nin Spor bakanı olarak bu kadar olumsuz tablo karşısında neden susuyorsunuz?” diye sordu.
Ünal Aysal’ın konuşması
Umut Oran, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal’ın GS Divan Kurulu toplantısında “Bütün ahlaki ve evrensel sportif değerlerin hükümsüz kılındığı, şikeciliğin, ırkçılığın, sokak kabadayılığının normalleştirildiği bu yeni düzende, adaletsizlik, kayırmacılık ve TFF, TBF, TKF vs. gibi tarafsız kurumlar şapkasının altında gelişen zorbalık bir orman kanunu haline gelmiş bulunuyor. Temiz ve etik sporu getirmemiz gerek. Türk sporunu orman kanunlarına kurban etmeyin. Bir aslanın dişlerini gördüğünüzde sakın size güldüğünü sanmayın. Herkesi bu yozlaşmaya karşı durmaya davet ediyoruz” açıklamasını yaptığını anımsattı. Oran, Bakan Kılıç’a şu soruları yöneltti:
Aysal’ın sözleri ihbar değil midir?
– Ünal Aysal’ın açıklamaları bir ihbar değil midir, bu sözler üzerine iddiaları araştırılması talimatı verdiniz mi?
Federasyonlardaki ‘Orman kanunu’ uygulamaları nedir?
– “TFF, TBF, TKF gibi kurumların şapkasının altında gelişen zorbalıklar, orman kanunu” uygulamaları nelerdir?
– “Türk sporunun orman kanununa kurban edilmemesi için” hangi önlemleri alacaksınız?
Futbolda son 24 yılın en kötü başlangıcı
– Özellikle futbolda son zamanlarda alınan başarısızlıklar karşısında yeni yol haritanız nedir?
– A Milli takımımız 1990’daki 5-0’lık İrlanda mağlubiyetinin ardından bu yıl da EURO 2016’da grup elemelerinin ilk maçında İzlanda’ya karşı 3-0 yenildik. 24 yıl sonra en kötü başlangıcı yapmamızın sizin bakanlığınıza rastlaması, politikanıza uygun mudur?
– AKP  döneminde uluslararası organizasyonlarda doping cezasını alan sporcularımızın artmasının gerekçesi nedir?
Sportif değil siyasi atamalar mı?
– Federasyonlara yapılan atamalarda sportif yeteneğin dışında siyasi görüşe, yandaşlığa bakıldığı gerekçesiyle sporda genel bir gerileme dönemi olduğu yorumları doğru mudur?
Neden susuyorsunuz?
– Türkiye’nin Spor bakanı olarak bu kadar olumsuz tablo karşısında neden açıklama yapmıyorsunuz?
Print Friendly, PDF & Email