Umut ORAN, Kırklar Cemevi toplantısına katıldı

Hacı Bektaşi Veliye Gönül Verenler Sosyal, Kültürel Eğitim Derneği, Kırklar Cemevi’nin 5 Ekim 2008 tarihinde Bağcılar’da düzenlediği, 3 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen  toplantıya davetli olan Oran, yaptığı konuşmada Nasıl bir Türkiye hayal ettiğini şu sözleriyle dile getirdi;

  • Avrupa Birliği standartlarında, demokrasiye sahip bir Türkiye.
  • Hukukun, adaletin evrensel standartlarda uygulandığı bir Türkiye.
  • En az AB ülkeleri standartlarında zenginliğe sahip, bu zenginliğin vatandaşlar tarafından adil bir şekilde paylaşıldığı bir Türkiye.
  • Halkın fakirlikte değil, zenginlikte eşitlendiği bir Türkiye.
  • Fakirlikle mücadelede balık vermenin değil, balık tutmanın öğretildiği, fakirlikle mücadelenin dönemsel sadakalarla değil kalıcı sosyal politikalarla yürütüldüğü bir ülke.
  • Tükettiğinden çok fazlasını üreten, ürettiği ürünler Dünya’nın en gelişmiş pazarlarında kalitesi ile rekabet eden bir Türkiye.
  • Vatandaşların çocuğunun iyi eğitim alması için özel okula göndermek; tedavi olmak için özel hastanelere gitmek zorunda olmadığı bir Türkiye.
  • Vatandaşların kamu hizmetlerine, dininden, ırkından, inancından, zenginliğinde bağımsız olarak sadece vatandaş olmaktan kaynaklanan hakkı nedeniyle rahatça ulaşabildiği bir Türkiye.
  • Diyanet işlerinin toplumun sadece belli bir kısmına hizmet vermediği bir Türkiye.
  • CAMİ ile CEMEVİ ayrımı yapılmayan, inanç özgürlüğüne, bireysel hak ve özgürlüklerine saygı duyulan ve dikkate alınan bir Türkiye.
  • Devletin her kademesinde, her görevde sadakate ve anti laik bakış açısına göre değil, ehliyete ve liyakate göre atamanın olduğu bir Türkiye.

    Yorumlarınızla Katılın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    *


    − 7 = 2

    Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>